Festival d'estiu

El govern de Vilanova vol aclarir “malentesos” amb les entitats arran el conflicte del Tingladu

L'alcaldessa assegura que els problemes sobre la ubicació del festival “s'han tret fora de context”

Teresa Llorens i Neus Lloveras. Míriam de Lamo

Teresa Llorens i Neus Lloveras. Míriam de Lamo

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El conflicte sobre l'organització del festival el Tingladu d'enguany “s'ha tret fora de context” i ha originat “malentesos”, segons l'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras. Per aquest motiu l'equip de govern ha decidit fer “una ronda de contactes” amb les entitats, després que algunes d'elles proposessin boicotejar el Vot del Poble davant la possibilitat que es suspengués el festival. En una roda de premsa aquest dimarts al matí, l'equip de govern ha reiterat el seu suport al Tingladu -que finalment es celebrarà al Parc de Baix a Mar-, destacant la necessitat que es compleixi la normativa acústica vigent.

Ha hagut alguns aspectes que s'han entès malament, volem comentar i percebre si hi ha algun tema que no ha quedat ben explicat”, ha afirmat Lloveras. L'alcaldessa ha apuntat que l'Ajuntament “ha demanat al Tingladu els mateixos requisits que al Nowa Reggae o al Vida”. “L'única discussió ha estat que es faci en bones condicions, evitant qualsevol risc en qualsevol sentit”, ha dit Lloveras, que ha assegurat que el govern local ha “agraït tot un any de treball” als organitzadors. “A partir d'aquí, no acabem d'entendre quin malentès s'ha produït”, ha lamentat. L'alcaldessa s'ha mostrat convençuda que es podrà “reconduir” la situació, en referència a les nombroses crítiques cap a l'Ajuntament per impedir que el festival es celebrés a la plaça de les Neus per evitar denúncies veïnals pel soroll.

Requeriments tècnics “que no es complien”

“No ens hem cansat de dir-ho, la voluntat d'aquest govern és que hi hagi el Tingladu a la nostra ciutat”, ha assegurat la regidora de Cultura, Teresa Llorens. Segons la responsable de Cultura, “el tema no era de voluntat política, si no de requeriments tècnics que no es complien”, en referència a la celebració del festival a la plaça de les Neus sense superar els 85 decibels a la façana de les cases, el límit acústic que el govern entén que no pot sobrepassar-se per evitar “judicialitzar” el festival, tal i com ha succeït amb el Nowa Reggae.

S'amplia la subvenció pel festival

Sobre el canvi d'ubicació, Llorens ha destacat que el Parc de Baix a Mar és l'emplaçament proposat per l'entitat organitzadora del Tingladu, Can Pistraus. Segons la regidora, els organitzadors “s'han compromès a mantenir el programa que tenen establert i a no excedir a la façana més exposada el límit dels 85 decibels, que és el que marca l'ordenança”. En aquest sentit, Teresa Llorens ha apuntat que l'Ajuntament ha demanat a Can Pistraus “un estudí acústic que avali” aquest límit de so.

L'acord al que Ajuntament i Can Pistraus van arribar el passat divendres, després de més de sis hores, preveu que a finals d'enguany es decideixi quin és l'emplaçament definitiu del Tingladu. La regidora de Cultura també ha explicat que si bé la subvenció per organitzar enguany el festival havia de ser de 6.000 euros, finalment s'ampliarà fins als 10.000 euros. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local