Ple municipal

L'afer del Tingladu torna al ple de Vilanova, que aprova una subvenció extraordinària de 16.676 euros

Teresa Llorens: 'pel bé d'aquesta ciutat, de la cultura i de les entitats, hem de fer una esforç per desinflar el globus. Prenguem calma i consciència i no fem utilització política del tema'

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La celebració de la darrera edició del Tingladu ha tornat al ple municipal, aquest cop, per aprovar la concessió d'una subvenció extraordindària de 16.676 euros a l'entitat organitzadora, Can Pistraus. L'acord d'aquesta aportació extra es va pactar durant la negociació per al trasllat del festival de la plaça de les Neus al parc de Baix-a-mar per fer front a les despeses generades per aquest canvi d'ubicació i la urgència.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha estat l'encarregada de defensar l'aprovació d'aquesta subvenció extraordinària: "es tracta d'un festival consolidat i un acte de referència de la festa major de Vilanova i la Geltrú". Llorens també ha volgut aparcar la polèmica que va envoltar el canvi d'ubicació aquest estiu i la tensió que es va generar al voltat de la festa major: "estem pendents d'una reunió de valoració del festival amb l'organització, però a priori hi ha satisfacció per part de l'entitat, de l'Ajuntament i del veïnat".

Els regidors del Partit Popular i de Ciutadans no han compartit la visió del govern en aquest punt i han votat en contra de la subvenció extraordinària. El popular Carlos Remacha ha lamentat que "no ha estat un estiu tranquil i menys durant la festa major. La sentència que obliga al trasllat del festival no té precedents, però el boicot a la festa major tampoc té precedents". Remacha ha criticat el fet que dos regidors de la CUP formin part de l'entitat organitzadora del Tingladu i que votin a favor d'aquesta subvemció: "creiem en la pluralitat i donem suport al festival, però estem en contra d'aquesta subvenció extraordinària perquè és discriminatòria i abusiva quan hi ha entitats que tanquen els seus exercicis en negatiu perquè no han cobrat les subvencions ordinàries". Per la seva part, el regidor de Ciutadans, Francis Álvarez, ha demanat informes jurídics per la participació d'un membre de la junta de Can Pistraus a la votació al ple, per la celebració del festival sense llicència en les anteriors edicions i per l'ocupació d'una plaça pública per a la celebració d'una roda de premsa: "la conseqüència de tot això ha estat un premi, un munt de diners".

Des de la CUP, el regidor Josep Maria Domènech va defensar que els regidors del seu grup municipal no són membres de la junta de Can Pistraus, sinó socis i sòcies d'aquesta entitat, i ha defensat que l'aprovació del ple no suposava un augment de la subvenció a l'entitat, "sinó que es tracta d'ajudar a cobrir les despeses ocasionades pel trasllat forçós del Tingladu i la urgència amb que es va fer". En la mateixa línia, va assegurar que Can Pistraus ha organitzat el festival El Tingladu amb tots els permisos requerits per l'Ajuntament.

Durant el debat del ple, la regidora de Cultura, Teresa Llorens, va demanar que "pel bé d'aquesta ciutat, de la cultura i de les entitats, hem de fer una esforç per desinflar una mica el globus. Els festivals en aquesta ciutat s'han celebrat, malgrat la sentència, i això ha estat fruit del treball de les entitats, de l'administració i de tots plegats. S'ha inflat un globus, amb o sense intencionalitat, però hem de començar a tenir calma i consciència i no fer utilització política del tema. Prenguem calma, i debatem-ho tot a les comissions informatives".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local