5.000 persones

El Tingladu bat rècords d’assistència en el nou emplaçament

Tot i aplaudir l’èxit, l’organització critica la gestió municipal i s’adhereix a un boicot popular contra l’assistència al Vot del Poble de Festa Major

El Tingladu bat rècords d’assistència en el nou emplaçament, reunint 5.000 persones els dies punta del festival. Xavier Prat

El Tingladu bat rècords d’assistència en el nou emplaçament, reunint 5.000 persones els dies punta del festival. Xavier Prat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

GALERIA D'IMATGES

El Tingladu ha tancat la primera edició celebrada al Parc de Baix a Mar batent rècords d’assistència, amb aproximadament 5.000 persones als concerts de dissabte i diumenge. Els organitzadors han assegurat que el fet d’haver abandonat la Plaça de les Neus per evitar molèsties acústiques als veïns ha acabat comportant “algunes millores i comoditats”, si bé han lamentat que la reubicació amb l’Ajuntament s’acordés a escassament dues setmanes del festival. Al mateix temps, l’entitat Can Pistraus –organitzadora del Tingladu-, ha criticat de nou la gestió feta pel govern municipal des que el TSJC va donar la raó a uns veïns que van denunciar molèsties ocasionades pel Nowa Reggae. En aquest sentit, Can Pistraus s’ha adherit a un manifest de la Coordinadora d’entitats juvenils i culturals que anuncia un boicot a la participació del Vot del Poble de Festa Major i insta el govern a blindar el festivals i actes populars al carrer.

La primera edició del Tingladu fora de la Plaça de les Neus va arrencar dijous amb diversos actes culturals, mentre que per divendres hi havia programats els primers grans concerts, amb Xarim Aresté, Joan Miquel Oliver o Quimi Portet, entre altres. La forta tempesta que va caure divendres al vespre al Garraf, però, va obligar els organitzadors a suspendre tota la programació d’aquell dia.

En canvi, dissabte el Tingladu va poder mantenir els concerts previstos i va superar per primera vegada totes les xifres d’assistència d’edicions anteriors. Si fins ara el festival havia reunit aproximadament 3.000 persones en cada jornada de concerts, dissabte els organitzadors calculen que van superar els 5.000 assistents, que en algun moment de la nit van arribar a “empetitir” el recinte del Parc de Baix a Mar. El mateix èxit de públic, asseguren, es va repetir diumenge, amb Albert Pla com a cap de cartell.

Des de Can Pistraus han destacat que al llarg de tot el festival han estat “més curosos que mai” en el compliment de les limitacions acústiques, tot i que el nou espai ja es va escollir perquè facilitava el compliment de la normativa i minimitzava les molèsties als veïns més propers.

D’altra banda, l’organització ha subratllat tant l’afluència de públic assolida en aquesta edició, com les 10.000 persones que van reunir en el concert de presentació celebrat al maig, amb Manu Chao La Ventura. Les dues cites, han assegurat, “han catapultat el Tingladu com un dels festivals de referència per la seva programació i pel sistema d’organització, basat en l’autogestió i el microfinançament”. “El 2016 ha suposat un salt qualitatiu i quantitatiu més que notable”, han conclòs.

Rebel•lió de les entitats

Tot i la satisfacció pels resultats de l’última edició del Tingladu, els organitzadors han criticat la gestió feta pel govern municipal en relació al desplegament de l’Ordenança de Soroll i al compliment de les limitacions acústiques en festivals i actes populars. En aquest sentit, han demanat que es “respecti” la tasca de les associacions que impulsen aquests esdeveniments i han instat de nou a l’Ajuntament a preservar-los.

En la mateixa línia, aquest cap de setmana, la Coordinadora d’entitats juvenils i culturals de Vilanova i la Geltrú ha difós el manifest ‘Volem una ciutat per viure’. Al text, el col•lectiu carrega contra el govern municipal per la gestió feta arran del Cas Nowa Reggae, assegurant que a la ciutat “els interessos particulars han passat per sobre dels generals”, i lamentant que “s’estigui arraconant la cultura popular a cop de sentències judicials, amb la desídia de l’Ajuntament”.

Al manifest, la Coordinadora assegura que “és el moment de prendre la iniciativa i denunciar públicament la problemàtica de la ciutat”, i afirma que renunciar a la participació de la renovació del Vot del Poble del proper 5 d’agost és “l’única manera” que han trobat per fer-ho. Alhora, el col•lectiu amenaça amb emprendre noves accions mentre no s’estableixi “una solució satisfactòria” que blindi els esdeveniments de la ciutat.

Per assolir aquesta solució, insten l’Ajuntament a aprovar definitivament aquest dilluns la modificació de l’Ordenança de Soroll –aprovada inicialment al maig-, incloent les al•legacions presentades per la Coordinadora d’entitats, amb les quals es demana respectar l’excepcionalitat dels festivals a l’hora de complir els límits acústics habituals. Alhora, demanen que l’Ajuntament redacti i aprovi una Ordenança que reguli l’activitat festiva i cultural a l’aire lliure, de la qual demanen ser-ne partícips.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local