Laura Farré Rozada desplega música i matemàtiques a Colorado Springs. EIX
Redacció |
Vilafranca del Penedès
30-10-2019 08:47
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
‘Laura, torna quan vulguis’. Amb aquestes paraules van acomiadar la pianista i matemàtica Laura Farré Rozada, després d’una setmana intensa de concerts i conferències a les principals universitats de la ciutat nord-americana de Colorado Springs.
La vilanovina hi va anar convidada com a artista resident per les universitats Colorado College (CC) i la University of Colorado, Colorado Springs (UCCS), entre el 21 i el 28 d’octubre.
El dimecres 23 va oferir un recital al Heller Center for Arts & Humanities de la University of Colorado. Aquest va anar seguit d’una conferència sobre emprenedoria i el seu projecte de mecenatge amb el que ha aconseguit editar el seu disc, i impulsar una gira de concerts pel Regne Unit, Espanya, Bulgària, Canadà i els Estats Units. El públic assistent, majoritàriament estudiants de la universitat, van poder interactuar amb la vilanovina sobre com aquesta experiència pot ser un model per a ells, a l’hora de dissenyar els seus propis projectes de música contemporània.
El dia següent, va oferir una extensa conferència sobre música i matemàtiques, centrada en la utilització de la simetria i els fractals en el repertori clàssic i contemporani. Durant la conferència, la pianista va interpretar algunes obres, com a exemples d’aquesta relació. Diferents professors assistents a l’acte, van elogiar l’exposició de Laura Farré Rozada, incloent la cap de departament de matemàtiques de la universitat, Andrea Bruder.
Aquesta conferència va tenir lloc en el prestigiós Packard Hall del Colorado College, coincidint amb el 90è aniversari del reputat compositor George Crumb. Una data i lloc especial, ja que és en aquest mateix auditori on es van estrenar algunes de les seves obres més importants.
El diumenge 27 va finalitzar la seva estada, omplint de gom a gom la sala Minzer-Schreuder, amb motiu de la presentació del seu disc, ‘The French Reverie’. Un dels compositors inclosos en aquest, l’israelià Ofer Ben-Amots, va fer una breu introducció de la seva obra ‘Akëda’, abans de començar el concert. Després d’interpretar el seu àlbum de debut, el públic, posat dempeus, la va obsequiar amb una llarga ovació. A petició dels assistents, va tornar a interpretar la peça ‘33:8’ del búlgar Vladimir Djambazov.
Abe Minzer, director artístic de la ‘Classically Alive Series’, va descriure el recital de la pianista com ‘senzillament sorprenent’. Minzer va recalcar que la música que va interpretar la vilanovina ‘ofereix una gran varietat d’expressions, des de la tendresa punyent fins al virtuosisme extraordinari, amb la novedosa peculiaritat que aquest resultat s’aconsegueix amb compositors que encara no són consagrats’.
Paraules amb les que coincideix l’escriptor James Lynch Jr., qui també va assistir al concert. En la ressenya publicada al seu blog de música ‘Art and Music’ (https://pocbooks.com/art-and-music-laura-farre-rozada/), descriu amb detall, l’exitós impacte que va tenir aquesta proposta arriscada, en públic poc habituat en la música contemporània. Lynch acaba la ressenya preuant la vilanovina per la seva ‘excel·lent sincronia i precisió’, i descrivint-la com una ‘joia musical’ i una ‘pianista magistral’.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!