-
La nit americana
-
Eduard Calabria
- Vilanova i la Geltrú
- 07-03-2016 18:19
Fotograma de la pel·lícula "Brooklyn". Eix
Segona pel·lícula irlandesa després de 'La Habitación' de les finalistes a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla anglesa
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
I sincerament una pel·lícula correcta. Un melodrama d'època sens dubte també molt sobrevalorat, amb bones interpretacions especialment la de l'actriu protagonista, bona ambientació, bons paisatges, millors decorats i en definitiva un disseny de producció molt laboriós.
Però aquesta cinta que podríem titular com xoc de civilitzacions, la irlandesa i l'americana de l'època, o el viatge iniciàtic d'una jove des de la ingenuïtat a la consagració, és de tot punt summament previsible i si alguna cosa molesta, o em molesta especialment d´una pel·lícula, és el desmesurat intent de convertir el sentimentalista en sensibler de via estreta, o sentimentaloide. I aquesta és una d'aquelles produccions on més enllà d'una pàtina bé endulcorada i embolicada, s'amaga un forçar fins a punts extrems situacions de llagrimeta fàcil, on els mocadors per recollir les llàgrimes que es pretén arrencar a l'espectador, haurien de ser venuts a manera de gran negoci a l'entrada del cinema, com si fossin vulgars crispetes de blat de moro que sonen a manera de mastegada reiterada durant les projeccions en general de pel·lícules d'acció.
Aquest exercici impecable insisteixo en disseny i estil, perd una bona oportunitat de penetrar en les entranyes del contingut de la vida a ciutats llunyanes i de diferent idiosincràsia, per centrar-se en una història d'amors, i de retrobaments, on qualsevol temps passat no va ser millor i on la lògica dels esdeveniments i de la categoria moral dels temps ancentrals, s'acaba imposant per tot arreu, tancant el pas a anàlisis estructurals o de caràcter psicològic o sociològic que haguessin pogut donar una major significació a aquest exercici fílmic. No falta ànima però aquesta es un pel perversa, maquiavèlica per part del director
Brooklyn no ha triomfat en els Oscar, com no podia en puritat triomfar. Es tracta d'un endulcorant pur sense succedani per que acaba confonent les bones formes i maneres amb una un pas més enllà excessivament manipulada i excessivament semblant a culebrons de sobretaula fart coneguts.
Amb tot és una pel·lícula que es deixa veure, en què la progtagonista il·lumina la pantalla i on un durant la projecció que no una vegada conclosa, tens la sensació d'estar visualitzant alguna cosa d'important octanatge quan en realitat, és un simple combustible per a motors de baixa cilindrada.
BROOKLYN
Irlanda 2.015
115 m
6/10
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!