-
Tribuna
-
Oriol Perelló i Laia Santís
- Vilafranca del Penedès
- 02-05-2019 20:46
Oriol Perelló i Laia Santís. Eix
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Participar, decidir, apoderar-se, transparència... són conceptes inexistents en l'acció política de l'actual govern sociovergent. Ni pressupostos participatius, ni participació veïnal en plans urbanístics com el del carrer del Comerç, ni implementació de processos participatius en la definició d'usos de l'espai sobre la llosa de la via, ni Consell de la Vila... Propostes, moltes d’aquestes, aprovades en el plenari, però que han caigut en l'oblit de la sociovergència. Decidir és un dret, i aquest dret ha desaparegut a Vilafranca.
Per això, volem una Vilafranca Valenta, que té la necessitat de generar processos participatius reals: que comencin al carrer i acabin a les institucions, de baix a dalt. Perquè volem unes institucions obertes, alliberadores i horitzontals que apostin nítidament per la participació de la ciutadania. Perquè participar és decidir i ser subjectes polítics de les decisions que afecten el nostre entorn, individualment i col·lectiva. Les institucions han de facilitar les eines amb què la gent pugui decidir la societat que volem, la Vilafranca que vivim, i donar respostes col·lectives al conjunt de problemàtiques de la nostra quotidianitat.
Una Vilafranca Valenta és la que vol i té l’oportunitat de decidir. I per això la CUP apostem pels pressupostos participatius, l’obertura dels plens a entitats i ciutadania, per la transparència, per donar poder als consells municipals, per generar processos participatius, per crear assemblees de barri, per realitzar consultes i referèndums, o per disposar d’una Regidoria de Participació que vetlli perquè aquesta sigui efectiva i transversal, i que garanteixi que l’opinió de la ciutadania marcarà l’acció del govern. En definitiva, bastir entre tots i totes el que ha de ser una democràcia participativa i directa.
No en tingueu cap dubte, per a la CUP, el municipalisme participatiu ha de donar legitimitat a les persones organitzades, apoderar-les, oferir espais de treball i de presa de decisions, i comprometre’s a convertir en accions de govern les decisions del poble. I en això treballem i treballarem. El poble mana, el govern obeeix.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!