Desconfinament

Al setembre, nou repte per a la comunitat educativa

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Ens trobem en els últims dies del curs escolar 2019-2020, un curs del qual, el que més recordarem no serà l’activitat que vam fer per sant Jordi, la visita a una exposició, una excursió o la celebració de final de curs, ni tan sols pels alumnes de sisè de primària o de quart d’ESO, els quals en la seva majoria canviaran de centre el curs que ve, sinó que serà una data i una causa: el 12 de març i la COVID-19.

Feia uns dies que pels mitjans de comunicació en sentíem a parlar del coronavirus però tampoc era la primera vegada que en altres punts del planeta hi havia hagut un virus que ens podia portar a una pandèmia i aquí no ens havia arribat mai. Aquell dijous al matí, del 12 de març, van començar  a córrer comentaris de la possibilitat que els nens i nenes i joves deixarien d’anar als centres d’ensenyament durant uns dies i així va ser. Al migdia, els nostres fills i filles van arribar a casa carregats de llibres dient mama, demà no haig d’anar a l’escola, ja ens diran quan hi tornarem, d’aquí uns quants dies...

D’aquell moment i de moments posteriors ens han quedat diferents sentiments i records, d’entrada, el més punyent pensar el tema és seriós... I així ha estat i hem tingut la sort de viure en un país lluitador, emprenedor, amb idees, engrescador, responsable i treballador. Per això, des del primer moment, mestres, alumnes, tècnics d’ensenyament i, tota la comunitat educativa, van posar fil a l’agulla per tirar endavant. Malgrat la difícil situació els professors han preparat i fet classes i corregit exercicis, exàmens i treballs que els alumnes han elaborat i estudiat des de casa, s’han fet classes no presencials, activitats per als més petits, entrevistes pares-tutor, tutories de classe on, cadascú al seu nivell i segons la seva necessitat, ha pogut expressar els seus sentiments i preocupacions.

La situació ens ha agafat de nou a tothom i s’ha fet molta feina, sempre amb el recolzament i l’ajut dels consells escolars de cada centre, del govern i tècnics de l’ajuntament, els quals, tot i  la dificultat del moment viscut i sense tenir gairebé competències, les  han assumit totes estan al costat de centres i famílies, treballant incansablement per reduir les dificultats que la pandèmia ha fet evidents, aportant material a les famílies, repartint les targetes moneder, acompanyant i informant les famílies en el procés de preinscripció i adaptant tots els centres de titularitat municipal per continuar funcionant amb la màxima normalitat possible tot i la no presencialitat.

Fa unes setmanes, en una reunió del consell escolar municipal, un dels pares manifestava la seva preocupació pel fet que els alumnes aquest curs no hauran assolit totes les matèries previstes i una de les directores de centre li va respondre que els nens i nenes, igual que els adults, hem après moltes altres coses, fins i tot més importants per al seu desenvolupament a la vida.

Ara encarem un altre repte, el de l’inici del nou curs escolar el proper setembre, moment ple d’incerteses i temors tant pels mateixos alumnes, que l’esperen pel retrobament amb companys, companyes i professors i pel fet que tornaran a allò que ells coneixen com a normalitat, com per a la resta de la comunitat educativa. Tots els que en formem part tenim present aquest sentiment d’incertesa i, a la vegada, hem de confiar en que tenim les eines, les ganes i les possibilitats d’assolir amb èxit aquest nou repte i tots els que se’ns presentin. Moltes gràcies a totes i tots, segur que ho aconseguirem.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local