-
Tribuna
-
Maria Rosa Heras Juncosa
- El Vendrell
- 14-06-2021 12:55
Coeducació a la 42a Escola d'Estiu del Penedès. EIX
L’Escola d’Estiu del Penedès és un espai de formació creada per mestres i destinada docents de tots els nivells educatius amb un format únic a Europa
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Com cada any enfilem una nova edició de l'Escola d'Estiu del Penedès. Enguany està dedicada a un dels temes d'actualitat que sacsegen la societat cada dia. També els centres educatius, a qualsevol etapa, com és tot allò que té a veure amb el gènere. És a dir, la discriminació que pateixen algunes persones per raó del sexe amb el qual s’identifiquen.
Els primers dies del mes de juliol, un cop acabat el curs escolar, una colla de mestres ens trobem per reflexionar i renovar idees, sobre la nostra tasca als centres educatius. L’Escola d’Estiu es realitza, des del 1979, a Cal Mata de Saifores, un petit poblet del Penedès, seu de la Fundació Marta Mata Garriga. Aquest any, però, l’Escola d’Estiu serà virtual a causa de la pandèmia del Covid19 en la que estem immersos. Esperem, però, que alguna cosa ens permetin fer en presencial.
L’Escola d’Estiu del Penedès és un espai de formació creada per mestres i destinada docents de tots els nivells educatius (Escola Bressol, Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària) amb un format únic a Europa, arrelat al territori i reconegut pel Departament d’Educació. També és d'interès per als estudiants de mestre de les facultats d’educació i persones vinculades al lleure educatiu.
La durada i format ha anat variant al llarg dels anys però últimament té una durada de 4 o 5 dies i es desenvolupa a l’entorn d’una temàtica concreta. La opció d’aquesta edició és treballar la coeducació un aspecte que veiem molt necessari reforçar. La violència de gènere que pateix la societat en la que vivim s’ha de combatre amb la millor eina que tenim, l’educació, des de ben petits.
Així doncs, del 5 al 9 de juliol ens trobarem de forma virtual (o híbrida virtual-presencial si les mesures ho permeten) per parlar de com influeix en l’educació de les persones els temes de gènere. Hem de treballar per la igualtat entre homes i dones i pel reconeixement de totes les mirades LGTBIQ+. Aquesta qüestió és molt necessària en una societat altament patriarcal i sexista que cal anar transformant de mica en mica en una societat més justa i equitativa on no hi hagi discriminacions de cap classe.
Qüestió de gènere amb mirada educativa és el títol d’aquesta Escola d’Estiu. Aquí podeu consultar el programa. Que gaudiu!!
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!