Alerta sanitària

La resposabilitat dels joves en la propagació del virus

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Covid no dóna treva i segueix afectant a una societat i a una economia cada vegada més perjudicada per aquesta pandèmia. I el debat continuu és la resposabilitat dels joves en la propagació del virus. Una part de la culpa sí que ve de part del jovent, ja que a vegades som irresponsables i no som conscients cent per cent de les conseqüencies de les nostres accions, però també crec que se’ns posa a tots al mateix sac, s'està generalitzant. No tots els joves som irresponsables igual que no tots els adults són responsables. Els adults tampoc compleixen massa les restriccions sobretot la distància fisica i és mou per comunitats per tant, també propaga el virus.

Culpabilitzar als joves és “el més fàcil” però ningú parla de les terrasses de bars i de restaurants on moltes vegades no es compleixen les normes de seguretat, per exemple. Tot això parteix d’un interès econòmic, “s’ha de fer caixa”. Ho podem veure reflexat en la potenciació del turisme a l’estiu, a més per entrar al país se’ls hi demana molt poc, la normativa espanyola és molt laxa amb el turisme exterior.

No, no som els únics culpables de la pujada de casos de la Covid. Per això demanem que no se’ns jutgi a tots per igual. Si hi ha més rebrots és, en part, perquè tothom, no només la joventut, ha recuperat bona part de la vida social. No únicament hi ha joves irresponsables que no són conscients de la situació per la qual estem passant, sinó que hi ha persones de totes les edats. I, desgraciadament, són moltes. Si miréssim cas per cas i cadascú fos conscient del que fa, ens adonaríem que tots, en algun moment d’aquesta pandèmia, hem sigut irresponsables.

Generalment, durant la pandèmia, els joves ens hem sentit marginats i apartats. Hem perdut la nostra juventud, ens estem perdent la millor època de la nostra vida com per exemple anar de festa o a concerts. Però més impactant va ser deixar d’anar a classe i passar a estudiar només davant d’ordinador, o no poder veure i quedar amb els amics, si, teníem les xarxes socials, però realment no va ser suficient. Estem en una edat en la qual necessitem relacionar-nos.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local