Agenda del Penedès

Altres

Sitges commemora l’arribada de Santiago Rusiñol

Sitges | 19-10-2024 09:25 h. fins 26-10-2024

Sitges commemora l’arribada de Santiago Rusiñol

L’acte central de la celebració, obert a tots els artistes, es realitzarà el dimecres 23 d’octubre a les 13.30 h al pati del Miramar-Centre Cultural amb parlaments institucionals i música en directe. Prèviament, l’alumnat del Batxillerat artístic de l’Institut Joan Ramon Benaprès començarà la jornada a les 8 del matí al seu centre amb l’explicació del  mural de les arts, que van pintar l’any passat en aquest equipament educatiu amb motiu també del Dia de l’Artista. Seguidament, a partir de les 9.15 h i fins a les 13.15 h es faran sessions de dibuix en alguns dels espais més emblemàtics del centre de Sitges i al Mirador del Museu de Maricel, entre d’altres.    

Coincidint amb aquesta efemèride el mateix dimecres, 23 d’octubre, el Cercle Artístic de Sitges també oferirà una jornada de portes obertes de 9.30 a 13.30 i de 18 a 20 h a la seva seu, ubicada a l’Estudi Vidal (C/ d’en Bosc, 8) on els artistes podran practicar el dibuix amb un model al natural. 

La programació del Dia de l’Artista arrencarà prèviament el 19 d’octubre amb la Ruta  de les Festes Modernistes i una audició “a capella” al Palau de Maricel titulada Música en temps de Rusiñol. L’itinerari, comentat per Agisitges, començarà a les 18 h i repassarà els edificis principals modernistes de la vila. La visita acabarà al Museu del Cau Ferrat i culminarà al Palau de Maricel amb una audició a càrrec del grup Esemble Vocal Cambra 16, que interpretarà peces de compositors modernistes. Les entrades es poden comprar a la pàgina web museusdesitges.cat o a la recepció dels Museus. Cada entrada té un preu de 12 €.

La sala d’actes de l’Institut Joan Ramon Benaprès acollirà el 22 d’octubre el taller “Parlem d’art” adreçat a l’alumnat del Batxillerat artístic i, seguidament, hi haurà una xerrada intergeneracional en què parlaran l’estudiant de belles arts, Ainara Martínez, l’artista Carles Arola i l’artista Francesc Sillué sobre el món de l’art i l’ofici de pintor, entre altres qüestions.  
 
També en el marc d’aquesta celebració, el dissabte 26 d’octubre amb dues activitats gratuïtes: la visita guiada ‘Peter Stämpfli, l’artista del pneumàtic’ a les 11 h en català a la Fundació Stämpfli i la visita guiada ‘Santiago Rusiñol, l’artista total’, al Museu de Cau Ferrat que permet descobrir o redescobrir l’obra i la vida del pintor, escriptor, col·leccionista, viatger i agitador cultural. Per participar-hi cal fer una reserva prèvia a museusdesitges.cat.  

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!