La Ruta del Xató inicia temporada a Sitges amb Roser Torras com a nova ambaixadora i la reincorporació de Cunit
“El xató ens uneix com a comarca i simbolitza la nostra cultura i identitat”, ha afirmat l’alcaldessa de Sitges
- Redacció |
- 12-11-2024
“El xató ens uneix com a comarca i simbolitza la nostra cultura i identitat”, ha afirmat l’alcaldessa de Sitges
La nova ambaixadora de la Ruta del Xató 2024-2025 és Roser Torras Morató, reconeguda figura en el món de la gastronomia, que aportarà una visió renovada i creativa a aquesta temporada
Els vins també van ser protagonistes de l’esdeveniment amb un tast de maridatge de vins de la DO Penedès i Xató, realitzat per Pep Trias, de l'Acadèmia Tastavins
La particularitat que fa única la festa de Vilafranca és que hi ha la possibilitat de tastar cadascun dels xatons: Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès
El moment culminant va ser el prestigiós 38è Concurs de Mestres Xatonaires, on els millors experts en la preparació d'aquest plat icònic van competir per l'anhelat reconeixement
La festa tindrà lloc els dies 24 i 25 de febrer a la Rambla amb maridatges de vi i el 38è Concurs de Mestres Xatonaires
L’acte va tenir el tradicional nomenament dels Mestres Xatonaires d’Honor i el primer a fer el jurament protocol·lari va ser Enric Roca, enòleg, director tècnic del celler Augustus Forum
Entre les propostes destacades, destaquen el XXVI Concurs Nacional de Xató Pere Tàpias, on els amants d’aquest plat poden mostrar les seves habilitats culinàries
La inauguració ha culminat amb un showcooking protagonitzat per quatre mestres xatonaires, que han demostrat la preparació autèntica de la salsa de xató del Vendrell
La cloenda ha servit per fer un repàs a les accions de comunicació que s'ha dut a terme a la campanya d'enguany per donar a conèixer més enllà del territori aquest plat insígnia de la gastronomia del Gran Penedès
Per motivar la canalla per la cuina i pel consum del xató es van organitzar dos tallers d’elaboració de xató amb un total de 80 participants
La festa és una oportunitat única per poder tastar aquestes cinc varietats de xató un mateix dia acompanyats de vi de la DO Penedès
Una quarantena de mestres xatonaires competeixen per elaborar la millor versió d'aquest plat típic del Penedès
Analitzats els tres xató a nivell general, el millor és l’Eusebio, en segona posició queda el Ramon Puig i per tancar la classificació doncs tenim la fonda Esport
Juan Manuel Vargas, en adults, i Aturo Artís, en infantil, van ser els guanyadors del concurs de Mestres Xatonaires
Els premis seran vals de compra al Comerç de Cubelles
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local