El que faltava
A casa nostra, tot va començar el 2004, quan una empresa vinícola de la Ribera de Duero va elaborar el primer vi "desalcoholitzat" del país
- Francesc Murgadas / AMIC |
- 11-05-2023
A casa nostra, tot va començar el 2004, quan una empresa vinícola de la Ribera de Duero va elaborar el primer vi "desalcoholitzat" del país
És el tema de moda. L'amenaça que ens arronsa a tots el melic. I, naturalment, la cuina no en podia quedar al marge
La Comissió Europea, després de dos anys d'investigació, ha fet públic que, segons els seus estudis, el 50% de la mel que importem podria ser falsa
Lentament, el concepte de temporada a les prestatgeries de la verduleria, va desapareixent. Perjudicant, evidentment, als productors de proximitat que, agradi o no, continuen esclavitzats pel cicle biològic dels seus productes
Si algú creu que els fabricants pensen en els compradors, li donaré la raó
La notícia del tancament -o si més no la possible modificació- de la mítica barra del Pinotxo, durant tants anys emblema de la Boqueria de Barcelona, hauria de fer-nos alçar les orelles i arrufar el nas als amants de la nostra cuina tradicional
Iniciativa única a la zona del Penedès, que se celebrarà el darrer diumenge de cada mes
No es tracta de recordar el mític programa de Catalunya Ràdio sinó de fer-vos saber que els papers de cuina fa uns dies que remenen una novetat d'aquesta primavera que s'acosta. La ceba que no fa plorar
Estareu amb mi que enguany no hi ha hagut aquella explosió de rovellons, ceps, camagrocs, fredolics, llenegues i altres, a les quals ens havien acostumat les parades de verdura i els supermercats
Els germans Alonso tornen a sorprendre amb noves receptes combinant sabors ‘mar i muntanya’ fent un pas més en la seva aposta gastronòmica de proximitat
A França, fa poc que han publicat la llista dels 10 plats preferits en aquell país. Una informació que em permet plantejar si el sentiment europeu també existeix en l'àmbit de la gastronomia
La teoria de l'evolució explica que quan una espècie incorpora alguna novetat al seu organisme, no ho fa de forma única, sinó que desenvolupa totes les variants possibles, produint un esclat d'espècies noves
És el moment de recordar que moltes de les nostres tradicions venen de molt antic. I permeteu-me que em centri en el plat principal del dia de Nadal. La bèstia rostida
Sou dels que teniu un estri d'esmolar ganivets al calaix de la cuina?
No intentaré crear-vos mala consciència evocant el malbaratament de recursos i multiplicant els 100 grams de paella d'avui per 365 dies de l'any i acusar-vos de llençar més de 30 quilos de menjar a l'any
Malfiat com soc, he començat a imaginar competències deslleials entre marques i venjances de treballadors maltractats
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local