Receptes

Potatge de bledes i cigrons

El potatge que presentem és un plat molt tradicional apte per a vegans i vegetarians i a més, molt saludable.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 08-03-2022
Consell

La cúrcuma

La Cúrcuma (Cúrcuma Longa), també coneguda com a Or Indi, Safrà Indi o Safrà dels pobres, és una arrel de la família de les Zingiberàcies igual que el Gingebre, i amb el qual s'assembla molt exteriorment.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 08-03-2022
Receptes

Musclos a la marinera

Els musclos són uns mol·luscos complets, nutritius i a més tenen l'avantatge de ser bastant assequibles, motiu pel qual se'n diuen d'ells el marisc dels pobres.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 08-03-2022
Consell

El mango: propietats

És una fruita tropical d'origen asiàtic,molt ric en vitamines A, C i E i en aminoàcids i minerals com el magnesi, el ferro, el potassi o el calci.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 08-03-2022
Gastronomia

El darrer fòssil

Si més no, a casa nostra. Perquè com diria un castís, "en todas partes cuecen habas"

  • Francesc Murgadas |
  • 04-03-2022
Gastronomia

L'hora del Codonyat?

Segons les revistes de cuina dels EUA, l'any 2022 podria ser l'any de les confitures dolces de les quals, a casa nostra, el codonyat és el màxim - i quasi únic - exponent

  • Francesc Murgadas |
  • 17-02-2022
Gastronomia

La carn de cada dia

Que llegir no ens faci perdre el fet d'escriure. I la polèmica sobre la carn roja no ens faci perdre perspectiva sobre el que mengem

  • Francesc Murgadas |
  • 19-01-2022
Gastronomia

Renovar-se o morir

De fet, ja en tenim un exemple històric amb la creació del restaurant a França arran de la revolució que feu fora Lluís XVI

  • Francesc Murgadas |
  • 28-12-2021
Gastronomia

Els àpats de Nadal

Utilitzo el plural intencionadament. Perquè, per poc que reflexioneu, constatareu que els menús de Nadal i Sant Esteve constituïen una unitat que després, cada casa repartia al seu gust

  • Francesc Murgadas |
  • 16-12-2021
Gastronomia

Temps de bolets

Ara, al meu entendre, hi ha tres grups de bolets clarament diferenciats

  • Francesc Murgadas |
  • 01-12-2021
Vins

El refranyer

Si féssim cas del que recitaven cada any els nostres avis, els porcs serien ja botifarres i les botes de vi estarien plenes i tapades. "Per Sant Martí, mata el porc i tapa el vi"

  • Francesc Murgadas |
  • 16-11-2021
Gastronomia

Peix senzill

Com ja haureu deduït, el concepte "senzill" anava inicialment i bàsic adreçat al preu del producte genèric. Una galera mai podia -semblava- competir amb una gamba. Encara que, a la cassola, les diferències es reduïssin

  • Francesc Murgadas |
  • 06-11-2021
Gastronomia

El plat favorit dels catalans

La selecció de plats presentats a votació és força eclèctica, anant de la sumptuosa sarsuela a la modesta ensalada russa i de les selectives galtes de porc als omnipresents i diversificats canelons

  • Francesc Murgadas |
  • 21-10-2021
Gastronomia

El temps del rebost

Tot juga a favor nostre. La fruita de pinyol, el tomàquet, la ceba i moltes altres verdures estan en el seu millor moment de maduració. I fruit de la sobreproducció, a un preu més que raonable

  • Francesc Murgadas |
  • 03-09-2021
Gastronomia

L'any del tomàquet

Si encara no heu sucumbit a la telecomanda i al repartidor duent-vos l'encàrrec de fruita i verdura, segur que ho heu notat

  • Francesc Murgadas |
  • 28-07-2021



El més vist a Gastronomia

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local