-
A les verdes i a les madures
-
Sixte Moral
- Vilanova i la Geltrú
- 27-11-2023 12:50
Eix
Ens ha ferit l'orgull vilanoví, en allò que ens pot fer més mal
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Han sonat totes las alarmes.
Reunions d'alt nivell.
Comissions i més comissions per donar respostes adequades, contundents, clares i sense cap vacil·lació.
Reunions constants, permanent dels VTV (Vilanovins de tota la vida) per articular una resposta digna de l'orgull vilanoví.
Propostes per un llistat d'accions gradual per respondre a la barroera intoxicació informativa que ens amenaça.
Estat d'emergència (doble per la sequera i pel greuge infringit a la ciutat).
Planificar les estratègies del contraatac i la destrucció de l'enemic.
Ens ha ferit l'orgull vilanoví, en allò que ens pot fer més mal.
Vet aquí que el sistema Brad d’intel·ligència artificial ens ha considerat el tercer poble més lleig de Catalunya. Segons explicava el digital El Nacional el sistema d’intel·ligència artificial Bard instrument de Google ha decidit que després de l'Hospitalet i Santa Coloma, Vilanova bé Vilanova en lletjor. S'ha considerat en base diversos algoritmes que li han facilitat que Vilanova és la tercera en lletjor i ho explica d'aquesta manera: 3. Vilanova i la Geltrú: Vilanova i la Geltrú és una ciutat costanera situada al sud de Barcelona. La ciutat té un centre històric amb un cert encant, però la resta de la ciutat es caracteritza per la seva expansió urbanística ràpida i desordenada. A més, la ciutat té un problema de contaminació atmosfèrica que contribueix a la seva imatge negativa.
A les armes vilanovins que ens han declarat la guerra!!
Vet aquí que algú, ves a saber qui posa, uns quans algoritmes i a partir d'aquí una màquina percep i decideix que un poble o ciutat és lletja o és bonica.
Bé deu ser un criteri tan subjectiu com pensar que el sistema que ho detecta és una cagarada i el que posa els algoritmes s'ha begut l'enteniment. Aquesta podria ser la reacció potser un pèl agressiva per aturar aquells que gosen qüestionar la nostrada estètica i bellesa ciutadana i que es creuen que poden repartir certificats de lleig o no lleig pel món.
Hem obtingut la medalla de bronze.
Han oblidat potser que Vilanova havia lluït el lema com a ciutat de "La ben plantada"? Per tant, és lògic que hi ha hi hagi reaccions irades i que es plantegi fins i tot declarar, amb una moció aprovada al Ple que la nostra ciutat sigui lliure de Google (encara que en la intimitat el facis servir) i potser manifestar-nos davant d'alguna delegació d'aquesta empresa que en resol, en canvi, altres qüestions que busquem, que deixarà en un no res les accions davant de la seu del PSOE.
Això a la intel·ligència artificial ja sabem que la carrega el diable i que ara se li ha donat una importància que potser, només potser encara no té.
Al voltant de la utilització de la intel·ligència artificial es parla ara molt sobretot que hi hagi intervencions públiques fonamentades en les regulacions, el control objectiu i sobretot en la denúncia de situacions que es considerin manipulades perquè això ajuda a possibilitar solucions i evitar noves situacions de conflicte. També es considera que caldria la intervenció regulant algunes de les funcions i evitant que les dades que es recullen a través d'algoritmes es puguin acabar en mans privades.
Estem en aquest cas de la Vilanova lletja en un cas de manipulació d'alguns veïns envejosos...
Existeixen ja codis ètics, però en algunes ocasions no compleixen ni les mateixes empreses que les han posat. El treball està en aconseguir que les màquines funcionin i reaccionin com la ment (intel·ligència) humana, però això encara sembla estar lluny de ser així, hi ha funcions que ja s'usen, com el reconeixement facial, o com els algoritmes que ajuden a les tasques de selecció, a sistemes de cures a les persones, però, en canvi, en altres qüestions fracassen de manera estrepitosa.
Però per jugar que no quedi i si veiem a vegades algunes de les investigacions que es podríem quedar bocabadats, cafè sí o no, el vi és bo moderadament o no, la reproducció de determinats insectes i el canvi climàtics, o els musclos en la dieta dels romans... per posar els més innocents de la llarga llista d'aquells que per la seva inutilitat no aporten res de nou.
I ara sembla que això d'usar la intel·ligència artificial s'ha constituït com una nova manera de jugar i buscant respostes a preguntes innecessàries o directament inútils...
I segurament (?) preguntar quin és el poble més lleig de Catalunya ajuda la humanitat a fer passos importants i constitueix un pas important en les propostes de millora del país. No en tenim cap dubte.
Per si de cas hi ha, ja, una recollida de signatures contra aquesta decisió sobre la nostra estètica, que abasta una gran quantitat de referents del poble des de la mòmia Nessi, fins al tot arreu, passant pels borregos de Vilanova, la carpa Juanita (l'autèntica, eh) l'escarola perruqueta, els espigalls, la lluna en un cove i les llunes de Vilanova, Cal Gabardos, el garatge Mir, Ca la Rita, les Marxantones i ens segueixen moltes més que desafien els algoritmes i refermen l'orgull de la ciutat davant agressions injustificades sense que hi hagués cap provocació prèvia ni declaració unilateral de guerra.
I que quedi clar que només "nantros" podem criticar la nostra ciutat, "rajar" pels descosits, i "valtros" a callar i si goseu importunar-nos amb alguna infàmia com aquesta respondrem com un sol home i una sola dona.
I anar fent.
Però per continuar amb la curiositat he entrat en el sistema Brad, aquests que ens ha donat la medalla de bronze per la nostra lletgesa i hem trobat un advertiment clar i diàfan que explica que: el sistema és experimental i pot donar respostes inexactes o inadequades. Pots ajudar a millorar Bard enviant els teus comentaris.
El comentari que els hi enviaria és irreproduïble.
Som lletjos, potser sí, i què?
Si hi ha intel·ligència artificial hi ha ximpleria artificial, naturalment.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!