-
El blog de Teresa Costa-Gramunt
-
Teresa Costa-Gramunt
- Vilanova i la Geltrú
- 11-11-2024 08:45
Exposició col·lectiva 'Divines paraules'. Eix
Amb mirada àmplia, la fundació lligada a l’obra plàstica d’Antonio Hervás Amezcua té el noble propòsit d’estimular el prestigi i l’interès de l’art i els seus creadors amb la intenció d’apropar l’artista a la societat
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La tinta encén de somnis el paper,
mentre el pinzell retroba un rostre.
CARLES DUARTE
Comissariada per Tini Hervás, el dissabte 9 de novembre de 2024, a la sala d’exposicions de la Fundació Hervás Amezcua per a les Arts (FHA), de Gavà, va tenir lloc la inauguració de l’exposició col·lectiva Divines paraules. La mostra aplega obres de 24 artistes plàstics i poemes de 7 poetes. El catàleg editat per a l’ocasió inclou La divinitat de la paraula, un text que m’ha plagut signar.
El títol Divines paraules remet a la famosa tragicomèdia de Ramón del Valle-Inclán, Divinas palabras, si bé el seu esperit s’expandeix en una concepció del tema més genèrica i abstracta. La consideració de la divinitat de la paraula segons la qual el Déu bíblic va crear el món a través de les seves invocacions, la paraula és també la manifestació de la nostra humanitat per com els éssers humans som, a través de la capacitat simbòlica que es desvetlla a través de la paraula, un relat que crea memòria i història, però també crea pensament, filosofia i teologia, així com crea literatura: mitologia, poesia, narrativa i teatre. Aquests gèneres han inspirat els motius de les obres plàstiques entre la figuració i l’abstracció que han donat forma a la mostra col·lectiva Divines paraules.
Aquestes exposicions col·lectives que integren imatge i paraula tenen una llarga tradició a la FHA. Amb mirada àmplia, la fundació lligada a l’obra plàstica d’Antonio Hervás Amezcua té el noble propòsit d’estimular el prestigi i l’interès de l’art i els seus creadors amb la intenció d’apropar l’artista a la societat. Amb aquesta intenció, aquesta fundació per a les arts promou i desenvolupa iniciatives de caire cultural i pedagògic per tal de fomentar les relacions culturals i artístiques dins del nostre territori que es fa extensiu a d’altres indrets.
A l’exposició Divines paraules, que es podrà veure fins al 31 de gener de 2025, s’hi poden contemplar pintures a l’oli sobre tela, oli i collage, tremp a l’ou sobre paper, dibuix al carbonet i llapis gras, grafit i tempera sobre fusta, fotografies analògiques i digitals, llibre d’artista elaborat amb diferents tècniques de gravat i collage, ceràmica en gres, peces en gres i esmalt, escultures en fusta, acer inoxidable i fibra de vidre, resina i metall, obres en tècnica mixta: estany i paper, obres realitzades en collage sobre tela i paper, i, encara, un audiovisual. A poc a poc les noves tècniques es van incorporant al llenguatge artístic, i és així com la varietat de tècniques clàssiques i contemporànies elaborades a través de l’estil creatiu de cada artista han convergit en el lema Divines paraules. Aquest motiu també ha inspirat els poemes escrits segons la personalitat de cada poeta. A través de l’art i la paraula, doncs, a Divines paraules es pot admirar una mostra conjunta que, amb un incentiu comú, es desplega en multiplicitat de formes creatives.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!