OPINIÓ

Treballem per una nova cultura democràtica

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Entenem la democràcia participativa com la eina essencial per apropar la política a la ciutadania i la volem aplicar no només a nivell de funcionament intern de la nostra candidatura sinó també per apropar les opaques institucions de govern local a una ciutadania desencantada de l'actual model de democràcia representativa.

Entenem que una de les eines potencials que tenim a disposició i que pot ajudar-nos a iniciar aquest projecte participatiu és el Reglament Orgànic Municipal (ROM). Però, per que sigui així, és necessària l'obertura d'un procés obert i assembleari que desemboqui en la final modificació total o parcial del ROM abans de finalitzar la legislatura i que el converteixi en aquesta eina que garanteixi la participació ciutadana i la democràcia directa al nostre Ajuntament.

Amb tot això, l'actual govern a obert un procés de reforma de l'actual ROM. La proposta presentada per la “Nova Majoria” inclou aspectes com, per exemple, l'aprimament del nombre de càrrecs de confiança; iniciativa que des de la CUP aplaudim i donem suport. Tot i algun canvi positiu com aquest, la CUP ha cregut necessari presentar vuit al•legacions al text per tal d'encabir-hi certes propostes per tal d'aclarir certs drets, per ampliar certes definicions o ampliar la possibilitat de participació de ciutadans, entitats i partits en la política municipal.

Com hem dit, des de la CUP s'han redactat 8 al•legacions per tal de dotar-nos d'un ROM més útil i participatiu. Unes propostes que volen ser un primer pas cap a l'obertura d'un debat més ampli sobre participació, tan dins com fora del consistori. A més, serviran per mesurar el grau d'implicació real que té l'equip de govern amb la participació ciutadana i si son reals les moltes paraules que pregonen Ple rere Ple al respecte.

Entre les vuit al•legacions treballades volem destacar-ne les següents, mentre la resta poden ser consultades al web de la candidatura:

1. Dotar de més eines a l'associacionisme local per tal de poder rebre informació i fer propostes al consistori, afegint al redactat del ROM la manera de fer-ho. 

2. Obrir la porta a la possibilitat de proposar des de l'associacionisme i la ciutadania la realització de consultes populars, marcant de manera més concreta la forma de realitzar-ho i aclarint el grau de vinculació que tindrà el resultat de la consulta.

3. Crear les eines per tal que la població pugui exigir al govern municipal la celebració d'audiències públiques sobre aquells aspectes que es considerin de major importància, ja sigui amb la presentació de signatures o la unió d'associacions.

4. Eliminació de la limitació de mocions que es poden presentar per grup i sessió plenària per part dels diferents partits polítics polítics.

Aquestes són només unes propostes inicials que volem encabir en el ROM de la nostra vila per tal de dotar la vila de més eines de participació i facilitar l'accés de la població a aquelles que ja existeixen però son desconegudes i totalment oblidades pels partits.

Des de la CUP, com ja hem comentat, seguirem treballant amb tothom que vulgui participar d'aquest procés obert i participatiu en les properes jornades de debat i punts de trobada que anirem realitzant al llarg de tota la legislatura.


CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR DE SITGES (CUP-SITGES)
www.sitges.cup.cat , sitges@cup.cat

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local