OPINIÓ

La CUP portarà al Ple el canvi de nom del Carrer Espanya i la Plaça Espanya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Recuperació toponímia històrica. Durant el proper Ple Municipal del dilluns 29 d’octubre, tindrà lloc el debat i la votació de la moció presentada per la CUP per la recuperació dels noms històrics dels actuals Carrer i Plaça d'Espanya. Aquestes actuals denominacions, provenen de canvis realitzats al llarg de la primera dècada del segle XX sobre els noms originals Carrer de la Bassa Rodona i Plaça del Pou Vedre i que no foren consultats a la població ni aprovats per un Ple Municipal democràtic.

La formació independentista destaca que la recuperació dels topònims originals és un exercici de memòria històrica i respecte cap a la pròpia història de la vila de Sitges i la toponímia històrica dels seus carrers. Per altra banda, aquesta proposta de canvi de noms està motivada pel distanciament cada cop major entre Sitges i el poble català de l’Estat Espanyol, Estat que espolia econòmicament, asfixia culturalment i socialment, i no reconeix el dret democràtic al poble català a l’autodeterminació.

La CUP entén que des dels Ajuntaments i les institucions supramunicipals s’ha de recollir el clam social que es viu a dia d’avui als Països Catalans i trencar amb l’Estat Espanyol a tots els nivells que tinguem a l’abast. També el referent a la simbologia i la toponímia espanyoles Espanyol encara existents a les nostres viles i barris.

Aquesta reclamació del canvi de nom d’aquests emplaçaments no és nova a Sitges; l’Esquerra Independentista fa anys ho havia reclamat sota l’argument de treure tota simbologia espanyola dels carrers de la Vila. També més recentment l’assemblea local a Sitges de l’ANC va realitzar una acció en que van rebatejar la Plaça Espanya sota el nom de Plaça Independència.

Defensa de la xarxa d’aigua municipal. La CUP i ICV presentaran de manera conjunta una moció en contra de la privatització de la companyia d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL), una companyia que brinda servei en alta (des de les fonts d’aigua fins als dipòsits municipals) a prop de cinc milions de catalans.

Després de la convocatòria del concurs per a l’adjudicació, l’entitat ATLL ha adoptat acords de modificació de tarifes. En concret, la pujada de la tarifa mitjana actual d’ATL ha estat de l’ordre d’un 70 %. El més greu, però, és que els plecs del procés de privatització del servei inclouen apujar “més del 100%” el cànon a partir del gener, opció que implicaria disparar el cost de la factura de l’aigua que paguen els ciutadans.

Candidatura d’Unitat Popular de Sitges (CUP-Sitges)
www.sitges.cup.cat , sitges@cup.cat , @CUP_SITGES, facebook.com/CUPsitges

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local