Vegueria Penedès

Al Penedès cal una inversió prèvia de 47 milions en 5 anys per aprofitar els fons europeus

Paisatge de vinyes al Penedès. ACN / Gemma Sánchez

Paisatge de vinyes al Penedès. ACN / Gemma Sánchez

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

SOS PENEDÈS, una Plataforma prou coneguda per la seva defensa del Territori, que agrupa a vuit entitats de les 4 comarques de la Vegueria Penedès, ha fet públic el seu posicionament davant el PLA TERRITORIAL DEL PENEDÈS dient, molt sintèticament, que està d’acord amb la majoria dels Criteris que inspiren el Pla, però que si no es prenen tot un seguit d’actuacions pràctiques, el Pla quedarà en paper mullat i, un cop més, el Penedès veurem a passar per davant del nas tot un seguit de possibilitats que no podrem aprofitar. I això és especialment greu en plena pandèmia del COVID, en la que es preveu una forta inversió per reactivar l’economia, però que si no s’aprofita, sembla que serà molt difícil aconseguir més inversió pública a mitjà termini.

Aquesta inversió per posar al dia el Penedès, la concreta en Mobilitat Sostenible (integració del transport públic ferroviari i vies verdes), Intervenció sobre els espais oberts (avançar en el projecte de Regió Agroalimentària, recuperació de la xarxa hídrica), Canvi de Model Energètic, de Residus i de Telecomunicacions (producció d’ Energia de proximitat, instal·lacions Telemàtiques, reciclatge residus zero), Revisió dels Plans Urbanístics Municipals i Actuacions per ajustar-los a la nova realitat (rehabilitacions urbanes, estudi integració urbanitzacions aïllades, adequació polígons industrials a la nova realitat), Estudi de sectors econòmics a desenvolupar (adaptació de la indústria del vehicle elèctric, inversió en activitats econòmiques compatibles en el sòl urbà residencial, renovació dels sectors turístic i cultural) i Sectors amb equipaments deficitaris (infraestructures de Salut, pla de foment de l’Economia Circular).

El fons es proposa que sigui gestionat per un Consorci amb una seu emblemàtica, liderat per les Administracions Públiques del Territori, alhora que treballen per tirar endavant la Vegueria Penedès, i amb la participació de les empreses i actors socials, territorials i sindicals que volen avançar.  Seria bo que el Consorci també donés suport a les iniciatives públiques i privades que es presentin als Fons Europeus per superar el Covid. Els 47 Milions, que és una quantitat que demostra SOS PENEDÈS que no arriba a compensar ni de lluny el dèficit d’inversió pública a la Vegueria Penedès, hauria de sortit a terços de la Generalitat i Diputacions, la Unió Europea i les Empreses i sectors implicats. Penso que és una bona oportunitat per que les Administracions del Penedès passin pàgina i treballin d’acord amb les entitats i empreses que estan disposades a invertir temps i diners. Ens aixequem i ho fem?

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local