El Gall del Penedès dispara les vendes en una campanya de Nadal “molt bona”
L’IGP constata una acceleració dels encàrrecs i preveu esgotar l’estoc abans que altres anys
- ACN/ Gemma Sánchez |
- 21-12-2024
L’IGP constata una acceleració dels encàrrecs i preveu esgotar l’estoc abans que altres anys
Carafí: 'Al tractar-se d'un producte noble, tenim por de cuinar Gall del Penedès. Al final, un Gall no deixa de ser una au, com un pollastre, però se li ha de donar una miqueta més d'afecte. Aquest afecte, què vol dir? Temps!'
Els criadors posaran a la venda més de 1.800 exemplars d’aviram entre peces vives, trossejades i cuinades
El conegut com a Cintet parlarà sobre les propietats i beneficis del Gall del Penedès i compartirà idees per cuinar-lo
La mostra gastronòmica de la Fira del Gall té per objectius difondre la cuina del Gall del Penedès amb IGP, el producte de qualitat i proximitat
Els visitants han valorat molt positivament la cura de la Fira pel medi ambient, amb iniciatives com l’eliminació de les ampolletes de plàstic i del recipient del menjar per emportar, així com l’aposta per oferir peces d’aviram ja cuinades
El gastrònom i director de la Fundació Alícia, pregoner de la Fira del Gall 2023, ha tornat als arrels de l’ésser humà per reivindicar la nostra cultura alimentària
Volen atraure nous clients amb la distribució de pollastres cuinats i envasats al buit durant la fira de Vilafranca
Gemma Romeu, regidora de Turisme de Vilafranca del Penedès: 'La fira ofereix una fusió única entre el vi i el gall del Penedès, creant una explosió de gastronomia territorial amb productes de quilòmetre 0'
La sostenibilitat i la qualitat gastronòmica seran els eixos centrals de la mostra, que tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17 de desembre al recinte Firal (Parc de Sant Julià i Pavelló Firal)
La IGP calcula que s'han comercialitzat 5.000 aus durant les últimes setmanes, la meitat de la producció anual
La Fira ha destacat un any més per esdevenir un exemple de dicotomia entre la tradició i la innovació, des de la Venda d’aviram i la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma a activitats ben innovadores
Aquest any, se celebrarà la 25a edició de la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma amb el Tomasot i la Ballarica com a protagonistes
És el moment de recordar que moltes de les nostres tradicions venen de molt antic. I permeteu-me que em centri en el plat principal del dia de Nadal. La bèstia rostida
El pregó per posar l’accent “en la necessitat de continuar millorant les condicions de les persones que es dediquen tant a la criança del Gall del Penedès, com la pagesia de la Denominació d’Origen”
El producte gastronòmic de proximitat i d'alta qualitat, combinat amb els vins de la DO Penedès, fan de la mostra un certamen de referència al país
La 358ena edició de la Fira del Gall de Vilafranca torna, un any més, a la seva cita els propers 17 i 18 de desembre
També ha llançat al mercat un nou format en pot de vidre, amb l’assessorament tecnològic de l’IRTA
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local