Seguretat alimentària
Llegeixo una notícia que afirma que el 70% d'allò que mengem ens arriba de l'estranger
- Francesc Murgadas |
- 14-07-2021
Llegeixo una notícia que afirma que el 70% d'allò que mengem ens arriba de l'estranger
Com a les matemàtiques, la cuina té quatre regles bàsiques que tots hauríem de dominar i practicar
On hi hagi gamba de Vilanova les de Palamós no tenen res a fer
I sobretot en català. És del que pot presumir la revista "Cuina" que, a més, treu a la llum la revista núm. 250
Sempre ens havien dit que el menjar era un premi que calia guanyar amb la suor del nostre front. Exemplificat en el pa, però que igual podia valer per uns musclos al vapor, uns espinacs bullits o un indiot rostit
No us heu equivocat. No esteu a la secció de televisió, sinó a la de cuina. Però és que avui m'agradaria reflexionar sobre tres productes -Alvocat, Papaia i Mango- que lentament s'han fet els reis de la verduleria/fruiteria
Ens omplim la boca presumint de reciclar amb les bosses o les ampolles sense adonar-nos que sovint, quan mengem en un envàs de plàstic d’un sol ús i utilitzant uns coberts també de plàstic i d’un ús, el concepte desapareix
Els antropòlegs anuncien canvis a dojo. Canvis que en la majoria dels casos -i no penso només en la mascareta- venen per quedar-se. La gastronomia no podia quedar-ne al marge
No hauríem de titllar aquesta opció com a negativa. De fet, quan una novetat no respon a les expectatives o un hàbit no connecta amb una nova situació, el més assenyat és rectificar
Ara és temps de “xató”(o deixató), l’amanida d’hivern típica de Vilanova, considerada també pròpia de Sitges, Vilafranca i el Vendrell
Avui, amb la proliferació dels brous envasats i llestos per integrar-se en un arròs o un estofat, les hores de cocció lenta de l’olla gran a la cuina semblen haver passat a millor vida. Certament, per més comoditat del fogoner. Però amb alguns “danys col·laterals” que cal valorar
Impulsada per la FAO, l’Assemblea General de les Nacions Unides declarà el 2021 Any Internacional de les Fruites i Hortalisses per potenciar el seu valor nutricional i incrementar la seva presència en les nostres dietes
No ens enganyem. La pràctica gastronòmica té dues opcions. Dues vies. Cuinar a casa o que et cuinin fora de casa
Aquest Nadal, tal com estan anant les coses, sembla que haurem de prescindir de les grans trobades casolanes amb visita ritual al pessebre pairal i, per tant, els àpats nadalencs es veuran atomitzats, amb cada nucli familiar fent l'àpat a casa seva. Una pena
Què són aquestes patates per tot que jo batejo com “patates comodí”?
Amb la tardor, s’acosta el temps de les guies gastronòmiques. Amb la mítica Guide Michelin al davant. I no puc sinó preguntar-me: Sortiran aquest any?
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local