Encara són vius
La darrera edició del sondeig "El plat favorit dels catalans" que organitza la revista Cuina ha proclamat que enguany, aquest honor li pertoca a la Coradella de Molins de Rei
- Francesc Murgadas |
- 29-11-2018
La darrera edició del sondeig "El plat favorit dels catalans" que organitza la revista Cuina ha proclamat que enguany, aquest honor li pertoca a la Coradella de Molins de Rei
Manllevo el títol del conte breu de Pere Calders. Potser perquè el producte que l'altre dia vaig veure per primer cop a les lleixes d'un supermercat era oriental, com en aquella narració. Insectes, la majoria saltamartins i grills, fregits i folrats d'una crosta més o menys caramel·litzada
Ara que tres comunitats autònomes (Balears, Navarra i Andalusia) preparen lleis que obligaran als establiments d’hostaleria (bars, restaurants i hotels) a oferir gratis aigua potable sense envasar, ja sigui osmotitzada o de l’aixeta
Aquests dies s’ha tancat, a la comarca del Garraf, la temporada dels brotons i els espigalls. Dues formes més o menys autòctones d’una mateixa col (la brotonera)
La croqueta ho suporta tot. Com Proust amb la seva magdalena, tothom té la seva croqueta amb el seu toc. Tants caps tants barrets
Posats davant de la tele a l'hora de dinar i absorts en el que aquesta ens explica, els senyals del nostre cervell per aturar l'entrada de menjar acaben substituïts pels de la urgència de buidar el que tenim al plat i poder-nos concentrar en el que ens diuen o ensenyen
Practicar la nova cuina no esta ni de bon tros generalitzat. I, si som sincers, reconeixerem que sol reduir-se als àpats amb convidats
Som molts els que tenim fixat en el nostre disc dur gastronòmic les croquetes que es feien a casa generalment amb l'àvia com a oficiant- i que esperàvem en candeletes
M'he trobat amb idèntica mancança als dos supermercats que sovintejo. A tots dos he trobat a faltar patates fregides. Aquelles tallades i congelades que pots coure al forn i treure a taula amb un tall de carn o un peix a la planxa
No deixa de ser curiós que, en l'enrenou de malnutrició i desnutrició infantils que hem viscut aquest estiu, no haguem sentit encara la veu dels que més tenen a dir en el tema. Els cuiners
Només als restaurants tens la possibilitat de que els plats mal cuinats o els vins amb gust de tap retornin a la cuina i siguin substituïts per un altre suposadament correcte.
Es una mica empipador que la notícia arribi d'un país veí. Més que res perquè en el tema de la cuina ens hem omplert la boca afirmant que els havíem superat a tots i que avui, la gastronomia mundial mirava a la península ibèrica
Perquè la bombolla gastronòmica sembla que ja ha començat a esclatar
La forma de cocció que tothom associa amb bon temps i calor. Curiosament. Perquè també és el mètode que sol fer suar més la cansalada al cuiner o cuinera
Els productes nous o diferents no son intrínsecament dolents. El que cal és saber-los tractar adequadament
En temps dels nostres pares, de fet no fa pas tants anys, menjar de tot era sinònim de bona educació, de que el noi o noia del que es deia, havia passat per un procés d'aprenentatge que l'havia posat en contacte amb tots els productes
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local