Gastronomia

La ruta del Xató acomiada la temporada amb un homenatge als periodistes

Prop d’una vintena de professionals de la comunicació, i algun afegit com ara jo, ens vàrem disposar al voltant d’unes taules perquè mestres xatonaires i diferents xefs de les comarques on fem xató en fessin unes classes del diferents tipus d’aquesta salsa

  • J.G. Roso |
  • 25/5/2016 17:51:59
Gastronomia

Cargols de punxa

Els cargols de punxa es fan en fons sorrencs de poca profunditat, de Calafell a Castelldefels, i el Miquel diu que l'estiu és una bona època pels cargols

  • J.G.Roso |
  • 22/11/2014 19:57:54
Gastronomia

Sopes fredes. Salmorejo

La base d'aquest plat és sempre tomaquet madur que triturarem amb un punt d'all i vinagre i emulsionarem amb oli d'oliva. La qualitat del producte és fonamental per l'exit del plat

  • J. G. ROSO |
  • 17/7/2014 11:19:13
Gastronomia

Conill a l'all

No costa gens d'imaginar que els ibers que van habitar la Ciutadella de Calafell o la d'Olèrdola, i potser els de la vila de Darró, poguessin cuinar els conills que caçaven, de manera semblant al plat que comentaré avui

  • J. G. Roso |
  • 16/3/2014 12:12:31
Gastronomia

Pilotilles de pop

Fa uns dies vaig comprar un pop fresc que feia una mica més de quilo i mig. Per poder cuinar un pop d'aquesta mida cal congelar-lo prèviament durant un temps per tal de poder “trencar” les seves fibres i aconseguir fer-lo tendre

  • J. G. Roso |
  • 11/2/2014 11:44:31
Gastronomia

Botifarres

Les botifarres blanca i negra són dues de les meves icones a la cuina, i moltes vegades les faig servir com a ingredient d'altres plats, per saltejar verdures, per fer salses per a la pasta, amb arròs cremós, per saltejar amb bolet

  • J.G. Roso |
  • 20/1/2014 9:57:38
Gastronomia

Cananes amb ceba

Les cananes són els parents pobres de la família del cefalòpodes. Al grup dels “cap-amb-potes” també trobarem els pops, les sípies i els calamars

  • J.G. Roso |
  • 2/12/2013 20:34:48
Gastronomia

Esmarris (o asmarris)

Els esmarris és un típic plat mariner, un ranxo no gaire conegut fora dels ambients mariners o propers, i que no sol aparèixer a les cartes i menús dels restaurants, tret d'alguns típics de Torredembarra i Creixell

  • J.G. Roso |
  • 3/11/2013 8:40:46
Gastronomia

El Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú

És un edifici majestuós d'estil racionalista, seguint el model del mercat de Reus. La seva funcionalitat, i la concepció dels espais i de la llum, amb una estructura atrevida per l'època

  • J.G. Roso |
  • 14/10/2013 18:24:05
Mercats municipals

Històries dels mercats de Vilanova i de la Geltrú, fins al segle XIX

Així doncs, la situació dels mercats públics a finals del segle XIX i principis del XX a Vilanova era de dispersió total: la fruita i el llegum es venien a la plaça de Dalt; l'aviram a la plaça de la Gallina; betes i fils i roba a la plaça del Pou; verdures a la plaça de la Verdura; i el peix a la nova Peixateria

  • J.G. Roso |
  • 30/9/2013 19:57:51
Gastronomia

Mercats

En algun escrit anterior ja deia que la cuina és cultura, i els mercats són uns dels centres on trobar la cultura gastronòmica d'un poble

  • J.G. Roso |
  • 16/9/2013 18:34:15
Gastronomia

Canelons de peix

Canelons de carn no n'he cuinat mai, i les dues vegades que vaig tenir sogres, quan anava a dinar a casa seva el dia de Sant Esteve, en tastava un per educació

  • J.G. Roso |
  • 25/8/2013 9:52:49
Gastronomia

Makisushi de botifarra i bolets

Els makis més coneguts són els que es fan amb peix cru, però que també es poden fer amb verdures i d'altres elements

  • J.G. Roso |
  • 21/7/2013 12:39:32
Gastronomia

Fideus rossejats i fideuà

Als restaurants i cases de menjar de la costa sovint trobem molts plats de la cuina tradicional adaptats amb tècniques i gustos més comercials. Moltes vegades trobarem plats de peix cuinats amb fideus, i les denominacions que apareixen a les cartes i menús ens parlaran de fideuàs i fideus rossejats

  • J.G. Roso |
  • 3/7/2013 21:03:07
Gastronomia

Popets amb ceba i tomàquet

Els pops són cefalòpodes (cap amb potes) com les sípies, els calamars o les cananes. Tots ells són molt apreciats a la nostra taula, i el seu secret és trobar el punt just de cocció: si no arribem quedaran durs, i si ens passem, semblaran fets de cautxú

  • J.G. Roso |
  • 18/6/2013 22:45:15



Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local