Agenda del Penedès

Exposicions

Firart 2024

Vilafranca del Penedès | 22-08-2024 09:30 h. fins 31-08-2024

Firart 2024

En aquesta ocasió, l’exposició acollirà més de 700 obres d’art elaborades per 40 artistes de pintura, dibuix, il·lustració, il·lustració digital, ceràmica, fotografia, escultura, gravat i joieria artística. Com a novetat a destacar, l'edició d'aquest 2024 del Firart comptarà amb 8 artistes de volum (en les darreres dues ocasions n’hi havia 7), una incorporació que es mantindrà en les pròximes edicions per continuar posant èmfasi en una exposició col·lectiva que presenti obres de petit format de diferents disciplines. Per altra banda, el Firart manté el sorteig de peces com a substitutiu de la subhasta. Per a participar-hi s’han posat a la venda unes butlletes, que tenen un preu de 10 euros i es podran trobar al mateix Firart, però també a Ca la Madrona del carrer dels Ferrers, a l’Abacus de la Parellada i a la parada dels Administradors i Administradores de la Festa Major. Amb cada butlleta es regala una il·lustració d’algun dels balls de la Festa Major, fetes per Cristina Gallardo Cendra, estampera d’aquest 2024. Tots els beneficis del sorteig es destinen a la Festa Major. Sumant els beneficis de les darreres dues edicions s’han aportat uns 11.000 euros a la més típica.

El sorteig es farà el diumenge 1 de setembre i les persones guanyadores podran triar l’obra que s’enduen a casa en un acte públic al Teatre Casal. La inauguració del Firart, que és oberta a tothom i començarà a les 20h de la tarda, comptarà amb la participació de l’organització i de les administradores i administradors de la Festa Major 2024, representants de l’Ajuntament de Vilafranca, a més d'alguns dels artistes, mecenes i col·laboradors d’aquesta edició. També, durant l’acte d’inauguració, es donarà a conèixer el guanyador o guanyadora del Premi Pinnae del Firart, que tindrà l’oportunitat de fer una exposició individual al Fòrum Berger Balaguer l’estiu del 2025. La guanyadora del Premi Pinnae 2023 va ser Júlia Ríos - Guliap, que inaugurarà la seva exposició el pròxim 27 d’agost. El Firart 2024 es podrà visitar de 12 a 14h i de 18 a 22h fins al dissabte 31 d’agost. El dia 30 d'agost, la capella romandrà tancada durant la Diada Castellera de Sant Fèlix.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!